Home > Activitats > Curs “Per entendre el Capitalisme”
Cartell-capitalisme_WEB

Curs a càrrec de Joan Junyent, Elena Idoate i Francisco Ferrer.
Membres del Seminari Economia Crítica Taifa

Cap de setmana 21 i 22 de gener de 2017

“L’objectiu del curs és la presentació d’una visió rigorosa i crítica dels aspectes més rellevants del capitalisme actual immers en una profunda crisi, tot analitzant la seva evolució i les conseqüències pel conjunt de la societat. Des del seminari Taifa proposem una anàlisi de conjunt de la societat capitalista, una aproximació sistèmica que aborda els àmbits de la despossessió social i ecològica, de la dominació patriarcal i de l’explotació laboral. Proposem una explicació, destinada a un públic general, sobre com funciona el sistema productiu i financer, el rol del diner i el mercat en la nostra societat així com el paper de l’Estat i la política econòmica dels governs en l’actual era neoliberal. Aquesta totalitat capitalista està protagonitzada per un conflicte de classes que posa de relleu les múltiples contradiccions del sistema i els propis límits del capital.”

Sessions del curs:
La societat en la que vivim: una sessió panoràmica. L’estructura fonamental de l’explotació, la dominació i la despossessió en el capitalisme. El sistema productiu, canvis en l’organització del treball i lluita de classes. El sistema financer i el diner. El paper i la natura de l’Estat i la política econòmica. Crisis i límits del capitalisme.


Dissabte matí, de 10 a 12 hores i de 12:15 a 14:15 hores. Joan Junyent
14:30, dinar
Dissabte tarda, de 16:30 a 19:30 hores. Elena Idoate
21:00, sopar
dormir
esmorzar
Diumenge matí, de 10 a 12 hores i de 12:15 a 14:15 hores. Francisco Ferrer
14:30, dinar


Preu curs i estada completa (dormir i àpats): 100€
Preu curs: 35€

Aquest curs és una continuïtat desitjada, estimada i creiem que necessària, de les Jornades d’estiu 2016. Molts vau demanar poder aprofundir en el que la Miren Etxezarreta i en José Iglesias ens van presentar llavors. Ara són altres tres membres del Seminari d’Economia Crítica TAIFA els que ens desplegaran aquest “PER ENTENDRE EL CAPITALISME”. Obvi que la segona entrega serà: “DISCUSSIÓ SOBRE LES ALTERNATIVES”.
Per nosaltres, la fundació La Plana, representa un pas desafiant per anar construint l’escola de futur humà o senzillament d’anar fent-nos millors humans.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS:
T. 93 838 52 03 info@fundaciolaplana.org
Ens demanen que siguem 25 persones com a mínim. Que cremin els telèfons!

Agraïts a tots els qui participareu.

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*